Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op veel gestelde vragen omtrent onze werking en de verschillende kampen. Heb je een bijkomende vraag of vind je niet onmiddellijk een antwoord? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Algemeen

 • Wie is YES Sportkampen?

  YES Sportkampen is een merk van YES Events VZW en organiseert unieke & uitdagende sportkampen voor kinderen en jongeren.

 • Voor wie is YES Sportkampen?

  YES Sportkampen is voor iedereen van 4 - 15 jaar.

Specifiek

 • Wanneer ontvang ik alle praktische informatie over het kamp?

  14 dagen voor aanvang van het kamp ontvang je van ons een mail met de laatste informatie die je nodig hebt voor het kamp. Hier staat in waar en wanneer we je verwachten en wat je allemaal moet meebrengen. 

  Als je geen mail hebt ontvangen kijk dan zeker even je spamfolder na, als hij daar niet zou inzitten gelieve dan contact op te nemen met ons.

 • Gaat het kamp door op een feestdag?

  Nee, als er een feestdag in een kampweek valt kan je lekker uitslapen tenzij anders aangegeven op onze website!

 • Wat als er middageten is inbegrepen?

  Begin al maar te watertanden want als er in jouw kamp middageten is inbegrepen kan je elke dag op en top genieten van een heerlijke lunch! 

  Elke dag komt de bakker vers stokbrood leveren en eten we 's middags broodjes. We hebben keuze uit verschillende soorten beleg, confituur, sausjes en verse groentjes. Stel zelf je broodje samen en je kan er weer een hele dag tegenaan! 

  Als er geen middageten is inbegrepen breng je zelf een lunchpakket mee.

 • Wat als mijn kind net te jong of te oud is voor een kamp?

  Voor al onze kampen is een marge ingesteld van 6 maanden. Je kan dus inschrijven voor een kamp als je 6 maanden te jong of 6 maanden te oud bent.

Inschrijven

 • Hoe boek ik een kamp?

  Je gaat naar de knop "kampen" in het hoofdmenu bovenaan de website, je kiest een kamp en onderaan kan je de verschillende weken en locaties terugvinden en vervolgens klikken op "boek nu" om je in te schrijven.

 • Waar kan ik een kamp boeken?

  Dit kan enkel via de website van YES Sportkampen.

 • Wat moet ik doen als ik een fout gemaakt heb tijdens het inschrijven?

  Als je hebt ingeschreven krijg je automatisch een e-mail met een link waar je kan inloggen op je account, daar kan je je boeking bekijken en gegevens aanpassen waar nodig.

  Kan je toch iets niet zelf aanpassen? Gelieve ons dan even te contacteren en dan doen wij dit voor jou!

 • Wanneer is een inschrijving bevestigd?

  Zodra ja via een website hebt ingeschreven door op de knop "inschrijven" te klikken is een inschrijving definitief. Je kan een kamp kosteloos annuleren tot 14 dagen na inschrijving.

 • Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen na de inschrijving?

  Als je geen bevestigingsmail hebt ontvangen na de inschrijving gelieve dan je spamfolder na te kijken, 99% kans dat deze daar in terecht is gekomen!

  Indien je de e-mail toch niet kan terugvinden gelieve dan contact op te nemen met ons.

Betalen

 • Hoe kan ik het kamp betalen?

  Alle kampen kunnen enkel via overschrijving betaald worden, alle betaal-info ontvang je via e-mail van ons.

 • Wanneer moet ik het kamp betalen?

  Na inschrijving heb je 30 dagen de tijd om het kamp te betalen.

 • Ik heb maar één gestructureerde mededeling?

  Geen zorgen, dat klopt! 

  Voor elke inschrijving die je maakt wordt er gebruik gemaakt van dezelfde gestructureerde mededeling. Er is slechts 1 gestructureerde mededeling per account (ouder).

 • Ik heb een betalingsherinnering ontvangen maar ik heb al betaald?

  Het kan gebeuren dat de betalingsherinnering en de betaling elkaar kruisen. Het kan tot 7 werkdagen duren voor je
  betaling zichtbaar wordt op je "my yes" account op onze website. Zodra de betaling is aangekomen ontvang je een
  betalingsbevestiging per e-mail van ons.

Kortingen

 • Talententickets (Mechelen)

  Wij aanvaarden de talententickets van de stad Mechelen voor al onze sportkampen in Mechelen! 

  Je kan de tickets gebruiken door bij inschrijving de optie 'Talententickets Mechelen' aan te duiden. Vervolgens schrijf je tijdens de inschrijving in het opmerkingen veld de unieke codes van de tickets.

  De korting zal nog niet onmiddellijk van je totaal worden getrokken, dit gebeurt pas enkele dagen na inschrijving zodra wij de codes gecontroleerd hebben. Je kan de korting van de tickets reeds zelf aftrekken van het totaal en dit bedrag al overschrijven op onze rekening. Zodra wij de tickets hebben gecontroleerd ontvang je een mail van ons en wordt het bedrag van de tickets nog van het openstaande saldo getrokken op je my yes account.

  Opgelet, wij doen geen terugbetalingen van Talententickets.

  "De stad Mechelen biedt ieder kind tussen 5 en 15 jaar, dat in Mechelen woont, Talententickets ter waarde van 50 euro aan. De Talententickets bestaan uit 2 tickets van 20 euro en 1 ticket van 10 euro. De Talententickets kunnen worden gebruikt om een deel van het lidgeld, abonnement, meerdaagse activiteiten en kampen te betalen bij één van de deelnemende sport,- cultuur,- en jeugdverenigingen."

 • Fiscaal Attest

  Eén dag na afloop van een kamp ontvang je automatisch een fiscaal attest van ons.

 • Attest Mutualiteit

  Eén dag na afloop van het kamp ontvang je automatisch een deelname-attest van ons dat je kan gebruiken om een terugbetaling van de mutualiteit te bekomen. Je hoeft dus geen papieren van de mutualiteit meer mee te brengen naar het kamp of op te sturen naar ons!

Verzekeringen

 • Ongevallenverzekering

  Een ongevallenverzekering is altijd inbegrepen in de prijs van onze kampen. Je kan dus op je beide oren slapen, bij ons zit je veilig!

 • Annulatieverzekering

  Een annulatieverzekering wordt optioneel aangeboden en wordt sterk aangeraden om af te sluiten. Met de annulatieverzekering bent u - indien u een geldige reden hebt - verzekerd als u annuleert voor de start van het kamp.

 • Bijstandsverzekering

  Moet je door omstandigheden tijdens de week het kamp verlaten, kan je enkel een deel van bedrag van het kamp recuperen met een bijstandsverzekering, indien u een geldige reden hebt (niet met een annulatieverzekering).

 • All-in Verzekering

  Een all-in verzekering is een annulatie- én bijstandsverzekering.

Annuleren

 • Hoe werkt u een annulatieverzekering?

  Het is niet omdat u een annulatieverzekering heeft afgesloten dat u zomaar kosteloos een kamp kan annuleren. Een annulatieverzekering is pas geldig na het betalen van de volledige factuur. Indien dit het geval is en u voldoet aan de annulatievoorwaarden kan u het kamp annuleren. Voor meer info verwijzen wij u graag door naar onze algemene voorwaarden.

 • Ik wil mijn kamp annuleren, wat nu?

  Als je een kamp wil annuleren moet je ons altijd via e-mail op de hoogte stellen van de annulatie via [email protected] Vermeld ook steeds de naam van de deelnemer(s) en de reden zo kunnen wij u snel verder helpen!

  Je kan een kamp kosteloos annuleren tot 14 dagen inschrijving, nadien zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. (Zie "Annuleren" op deze pagina.)

 • Ik heb een annulatieverzekering en wil annuleren?

  ANNULATIE VOOR DE STARTDATUM VAN HET SPORTKAMP DOOR DE DEELNEMER MET ANNULATIEVERZEKERING

  a. Zonder geldige reden

  Wordt er geannuleerd met annulatieverzekering en zonder geldige reden dan moet de deelnemer steeds de kosten betalen zoals hierna bepaald:

  - Bij annulatie meer dan 45 dagen voor de startdatum van het sportkamp worden er enkel administratiekosten (15,00 EUR) aangerekend;

  -  Bij annulatie tussen 45 dagen en 30 dagen voor de startdatum van het sportkamp wordt er 25% van de totale totaalprijs aangerekend;

  -  Bij annulatie tussen 29 dagen en 15 dagen voor de startdatum van het sportkamp wordt er 50% van de totale totaalprijs aangerekend;

  -  Bij annulatie minder dan 15 dagen voor de startdatum van het sportkamp of bij het niet komen opdagen dan wordt de volledige totaalprijs aangerekend, met een minimum van 99,00 EUR.

  Indien de deelnemer zelf een vervanger kan vinden die zijn plaats inneemt kan er worden geannuleerd mits het betalen van administratiekosten (15,00 EUR). Dit is enkel mogelijk indien YES EVENTS de gegevens van de vervanger minstens 3 dagen voor de startdatum van het sportkamp heeft ontvangen.

  b. Met geldige reden

  Wordt er geannuleerd met annulatieverzekering en met een geldige reden dan moet de deelnemer geen kosten betalen met uitzondering van de verzekeringskosten.

  Onder “geldige reden” wordt verstaan:

  • ernstige ziekte van de deelnemer (doktersbriefje)
  • ongeval of blessure van de deelnemer (doktersbriefje)
  • medisch noodzakelijke ingreep van de deelnemer (doktersbriefje)
  • overlijden van een familielid in eerste, tweede of derde graad van de deelnemer zulks
    telkens mits voorlegging van een doktersattest resp. attest van overlijden

 • Ik heb geen annulatieverzekering en wil annuleren?

  ANNULATIE VOOR DE STARTDATUM VAN HET SPORTKAMP DOOR DE DEELNEMER ZONDER ANNULATIEVERZEKERING

  Wordt er geannuleerd zonder annulatieverzekering dan moet de deelnemer steeds de kosten betalen zoals hierna bepaald:

  - Bij annulatie meer dan 45 dagen voor de startdatum van het sportkamp worden er enkel administratiekosten (15,00 EUR) aangerekend;

  -  Bij annulatie tussen 45 dagen en 30 dagen voor de startdatum van het sportkamp wordt er 25% van de totale totaalprijs aangerekend;

  -  Bij annulatie tussen 29 dagen en 15 dagen voor de startdatum van het sportkamp wordt er 50% van de totale totaalprijs aangerekend;

  -  Bij annulatie minder dan 15 dagen voor de startdatum van het sportkamp of bij het niet komen opdagen dan wordt de volledige totaalprijs aangerekend, met een minimum van 99,00 EUR.

  Indien de deelnemer zelf een vervanger kan vinden die zijn plaats inneemt kan er worden geannuleerd mits het betalen van administratiekosten (25,00 EUR). Dit is enkel mogelijk indien YES EVENTS de gegevens van de vervanger minstens 3 dagen voor de startdatum van het sportkamp heeft ontvangen.

Begeleiding

 • Wie zijn mijn monitoren?

  Al onze monitoren zijn jongeren met een hart voor kinderen die steeds onder begeleiding staan van een hoofdmonitor!

 • Hou oud zijn onze monitoren?

  Al onze monitoren zijn minimum 17 jaar en staan onder begeleiding van een hoofdmonitor die minimum 20 jaar oud is.