One Tree Planted

1 inschrijving = 1 boom

Wie is One Tree Planted?

One Tree Planted is een non-profit organisatie met als doel te zorgen voor een gezonder klimaat, een beter milieu, het beschermen van de biodiversiteit en te zorgen voor herbebossing over heel de wereld. Hoe ze dat doen? Door nieuwe bomen te planten. Bomen zijn één van de grootste factoren om een beter milieu en klimaat te garanderen. Ze zorgen namelijk voor de nodige, gezonde zuurstof bij mensen en dieren door onze lucht – en ook het regenwater – te zuiveren.

Hoe gaan ze te werk?

In Noord- en Latijns-Amerika, Azië en Afrika planten ze op vaste locaties bomen. Zoals de meeste liefdadigheidsinstellingen kunnen ze hun werk enkel blijven doen door middel van donaties en fundraising die ze ontvangen.

Zodra ze een donatie ontvangen, gaan de bosbouwpartners aan de slag. Afhankelijk van het project, kiezen de partners een bepaalde boomsoort die ze vervolgens planten in samenwerking met lokale gemeenschappen. Het planten zelf gebeurt meestal in het regenseizoen wanneer de bodem nat is, dit zijn de optimale omstandigheden voor het overleven van de bomen.

Zodra alle bomen in de grond staan, wordt er een rapport van deze bomen opgemaakt en verstuurd naar de mensen die gedoneerd hebben. Zo kan YES Events exact opvolgen welke impact de bomen precies hebben.

Waarom investeren?

YES Events vindt het noodzakelijk om alle kampen te laten doorgaan in een propere en gezonde omgeving. Omdat de milieuproblematiek zich niet beperkt tot België, willen we ook ons steentje bijdragen aan een gezondere en betere planeet. Niet alleen via onze Young Awareness activiteiten, maar ook via projecten zoals deze.

Daarom doneren wij vanaf 2020 één boom per kampinschrijving aan One Tree Planted.

Omdat de toekomst van de planeet in onze eigen handen ligt.